HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

1. Edukacija: Na tragu bolje europske budućnosti

Dana 08.10.2021. pleternički vrtićanci imali su priliku upoznati prostor oko sebe i čuti nešto više o pojmu Europska unija, a sve to kroz zanimljive i njima prilagodljive radionice. Dio je to projekta “Na tragu bolje europske budućnosti” čiji je nositelj Hrvatsko žensko društvo Pleternica a partner Udruga Društvo naša djeca Pleternica. Izvoditelj edukacije i radionice je Poduzetnički centar Pleternica čija je direktorica, Barbara Rudež održala predavanje.

– Moram priznati da nikada mlađu publiku nisam imala – kaže Rudež kroz smijeh te dodaje kako su djeca bila iznimno pažljiva, ali i jako znatiželjna što ju posebno veseli.

– Naravno, kada se spomene prezentacija Europske unije djeci to zvuči nespojivo, no mi smo ju prilagodili kako bi djeca dobila informacije prilagođene njihovom uzrastu – navodi Marija, koja je također bila prisutna na današnjoj radionici. 

Ističe i kako je svaki novi projekt izazov za sebe pa tako i ovaj, ali da je svakako važno raditi na svim segmentima i dobnim skupinama jer kao što i sam naziv prezentacije kaže Europa – zajednica sa jednakim mogućnostima.