HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Razgovor s povodom – članovi obitelji i korisnici Putujućeg dnevnog boravka poslušali predavanje stručne osobe

Grad Pleternica nositelj je europskog projekta „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ u partnerstvu s Hrvatskim ženskim društvom Pleternica, Udrugom Ždralice iz Daruvara i Udrugom Most 352 iz Oriovca. Ukupna vrijednost od 1.498.524,00 kuna u 100%-tnom je iznosu financirana iz Europskog socijalnog fonda.

U Interpretacijskom centru Terra Panonica ugostili smo članove obitelji korisnika projekta Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi.  Osim lokalnih članova obtelji, predavanju su se pridružili i članovi obitelji korisnika iz Oriovca.

Članovima obitelji prenijela je važnost brige o ovisnim članovima doktorica medicine, klinički radiolog, Mia Zukanović. Predavanje je održano na temu Bolest štitnjače koja je u današnjem načinu života uvelike rasprostranjena. Članovi obitelji, ali i naši korisnici spoznali su kako na vrijeme prepoznati simptome bolesti štitnjače te načine liječenja. Predavanje na tu temu potaknulo je mnoga pitanja i članova i korisnika, a na koja je doktorica Zukanović  rado odgovarala. Sudionici predavanja otišli su svojim kućama bogatiji za nova saznanja i svjesniji važnosti očuvanja zdravlja ovako složenog organa, a važnog za sve životne funkcije u organizmu.

Sadržaj ovoga članka isključiva je odgovornost Grada Pleternice.