HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Javna tribina o Konferenciji o budućnosti Europe

Dana 23.11.2021. održana je „Javna tribina o Konferenciji o budućnosti Europe“ te tiskovna konferencija u sklopu projekta pod nazivom „Na tragu bolje europske budućnosti“. Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u interpretacijskom centru Terra Panonica predstavljen je i promoviran projek te je prezentirano što je Konferencija o budućnosti Europe. Konferencija o budućnosti Europe niz je rasprava koje vode građani, a omogućava ljudima iz cijele Europe da podijele svoje ideje i doprinesu oblikovanju naše zajedničke budućnosti. Dio te konferencije je i naš projekt „Na tragu bolje europske budućnosti“.

Upravo zato je danas i održana jedna od niza aktivnosti projekta „“Javna tribina o konfereniciji o budućnosti Europe“ putem koje su se čula mišljenja različitih generacija i lokalnih dionika o tome što je za njih važno i što očekuju od EU.

Na tribini su sudjelovali:

 – Gradonačelnica grada Pleternice, gosp.Marija Šarić,

-Predsjednica udruge Hrvatsko žensko društvo Pleternica, gosp.Doroteja Valenta

-Direktorica Poduzetničkog centra Pleternica, Barbara Rudež

-Predstavnica udruge Društvo naša djeca Pleternica, Valentina Stojčević,

-Dječja gradonačelnica, Marta Gabrek

Osvrnuli smo se i na naše starije gdje su oni istaknuli dali su zadovoljni trenutnim aktivnostima u gradu koje se provode u sklopu brojnih EU projekata. Pitalo se i naše mlade kako su oni zadovoljni sa svim aktivnostima u gradu i što bi oni dodatno voljeli od sadržaja i aktivnosti. Na samom kraju prikupljeni su stavovi na koje područje bi se ipak najviše trebalo obratiti pozornosti kada se govori o Konferenciji o budućnosti Europe.

Na samom kraju javne tribine publika je također imala mogućnost iskazati svoje mišljenje te odgovoriti na pitanje što oni očekuju od EU te u koja bi se područja trebalo najviše ulagati. Uz srgačan pozdrav voditeljice svi su pozvani na daljnje sudjelovanje u mnogobrojnim aktivnostima u sklopu brojnih drugih projekata koji se provode u gradu Pleternici.

„Ovaj projekt provodi se uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ovoga materijala u isključivoj je odgovornosti udruge Hrvatsko žensko društvo  Pleternica i ni pod  kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva“