HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

19.04.2022. Briga o zdravlju

Grad Pleternica nositelj je europskog projekta „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ u partnerstvu s Hrvatskim ženskim društvom Pleternica, Udrugom Ždralice iz Daruvara i Udrugom Most 352 iz Oriovca. Ukupna vrijednost od 1.498.524,00 kuna u 100%-tnom je iznosu financirana iz Europskog socijalnog fonda.

Nakon blagdana i male pauze, danas su se naše korisnice okupile na još jednoj radionici u sklopu edukacijskog programa Briga o zdravlju. Tjelovježba je započela laganim zagrijavanjem, a zatim su korisnice izvodile vježbe prilagođene njihovoj dobi i zdravstvenom stanju. Redovita tjelesna aktivnost može usporiti proces gubljenja mišićne mase i pomoći održati tijelo zdravijim i funkcionalnijim što je duže moguće te tako utječe na dugotrajnije održavanje samostalnosti i neovisnosti naših korisnika. Budući da nam dolazi sve toplije vrijeme, nadamo se da će se naši korisnici okupljati u što većem broju na ovakvim radionicama.

Poziv na suradnju

Ovim putem pozivaju se potencijalni korisnici da se uključe u projektne aktivnosti koje su besplatne te time postanu aktivniji sudionici društvene zajednice. Na sve se aktivnosti možete uključiti prijavom na e-mail udruge [email protected].

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Pleternice