HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

IZLET DNEVNOG BORAVKA ZA OSOBE STARIJE ŽIVOTNE DOBI

U nedjelju 21. svibanj 2023., održan je prvi izlet Dnevnog boravka za osobe starije životne dobi. Projekt je to čiji je nositelj Hrvatsko žensko društvo u partnerstvu s Gradom Pleternica i Maticom umirovljenika Pleternica. Sudionici ovog izleta su korisnici „Dnevnog boravka“ koji vrlo rado sudjeluju u svim aktivnostima projekta. Obilazak smo započeli u Velikom parku Grada Lipika gdje se održavao 11. tradicionalni sajam cvijeća, koji je ujedno jedna od najposjećenijih manifestacija u Lipiku. Na sajmu su sudjelovali proizvođači cvijeća (presadnica, svježeg i suhog cvijeća), ukrasnog i egzotičnog bilja, hortikulturnih sadnica i dendrološkog materijala, ali i starih zanata te obrta vezanih uz hortikulturu.
Posebno oduševljenje pokupile su cvjetne sklupture koje su bile izložene na raznim lokacijama po Velikom parku, a naši sudionici su ponajviše vremena iskoristili na kupnju i biranje hortikulturnih sadnica.
Prvi izlet je uspješno priveden kraju na zadovoljstvo svih sudionika za koje vjerujemo da su svoje vrtove obogatili novim cvjetnim sadnicama iz Lipika.


Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrvatskog ženskog društva.