HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Putujući dnevni boravak – psihološke radionice

U Interpretacijskom centru Terra Panonica ugostili smo lokalne korisnike i korisnike iz Oriovca, a s ciljem pružanja psihosocijalne podrške i poboljšanja socijalne uključenosti.

Za edukaciju se pobrinula psihologinja Katarina Petranović koja je održala predavanja na temu Samopoštovanje kroz život i Socijalna podrška. Zadane teme korisnicima su omogućile promišljanje o samima sebi i bliskim osobama , a pod vodstvom stručne osobe. Korisnici su dijalogom podijelili svoja iskustva, strahove te spoznali nove činjenice koje su im pomogle da prihvate sebe onakvima kakvi jesu. Psihosocijalna podrška jako je važna u svim dobnim skupinama, ali posebno u starijoj životnoj dobi kada su usamljenost i izoliranost od društva uzrok mnogih depresivnih stanja, bolesti i tuge. Stoga, naši korisnici nisu krili oduševljenje spomenutim temama te su otvorili svoja srca, otvorili se novim životnim iskustvima i zajedno sa svojim vršnjacima kući ponijeli radost susreta i osmjeh na licu.

Nositelj ovog hvalevrijednog projekta je Grad Pleternica, zajedno sa partnerima Hrvatsko žensko društvo Pleternica, Udrugom Most 352 iz Oriovca te Udrugom Ždralice iz Daruvara.

Sadržaj ovoga članka isključiva je odgovornost Grada Pleternice.