HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

2. Edukacija: Europa – zajednica jednakih mogućnosti

Dana 09.10.2021. održana je druga po redu Edukacija pod nazivom „Europa – zajednica s jednakim mogućnosti“. Na edukaciji su se uključila djeca svih dobnih skupina i mladi. Svi su imali priliku na zabavan način učiti o EU. Edukaciju je provodio Poduzetnički centar Pleternica uz prezentaciju direktorice Barbare Rudež. Zainteresirani i razigrani mališani su mogli saznati jako vrijedne informacije o Europskoj uniji, od same definicije, ciljeva, vrijednosti do vidljivih segmenata kao što je zastava europske unije,
valuta i ostalo. Kroz interakciju i veliku zaintrigiranost djece i mladih, kroz kviz smo ponovili sve gradivo koje smo prošli. Nastavno na kviz, u grupama su svatko od njih imali zadatak da osmisle svoj idealan projekt odnosno što bi željeli da im se kroz projekte omogući da im u gradu bude još ljepše. Mladi su bili jako kreativni i puni novih ideja. Za vrijeme trajanja javne kampanje osvijestiti će se šira javnost o Europskoj uniji.

Nositelj projekta „Na tragu bolje europske budućnosti“ je Hrvatsko žensko
društvo Pleternica koji provodi u partnerstvu s Društvom naša djeca Pleternica. Ukupna vrijednost od 49.800,00 kuna u 100% – tnom je iznosu financirana od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova.