HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Aktivna srijeda Putujućeg dnevnog boravka za osobe starije životne dobi. 05.01.2022.

Srijeda, zimski  dan obasjan suncem visoko na nebu poziva ljude na izlazak iz svojih domova i kretanje  na zraku.

Prilika je to za naše starije da izađu van među ljude, na gradsku tržnicu, obave tjednu kupovinu, posjete liječnika, odu u ljekarnu, poštu, trgovinu ili jednostavno popiju kavu vani na suncu uz „čašicu razgovora sa poznanicima“.

Uz prethodnu najavu, vozač projekta Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi prevozi korisnike iz okolnih mjesta do njihovih željenih lokacija. Također u dogovoru sa vozačem idu natrag nakon što obave planirane poslove. Na ovakav način olakšavamo život našim starijima, te ih uključujemo u našu zajednicu. Pružamo im mobilnost, potičemo ih na brigu o sebi i smanjujemo potrebu za ovisnosti o pomoći članova obitelji. Usluga prijevoza je besplatna za sve korisnike projekta koji žele prijevoz, a to mnogo znači za njihov kućni budžet.  Briga o našim starima je briga o stupovima društva i naše zajednice i briga o nama samima.

Jer, kako život brzo prolazi i mi ćemo uskoro postati „stari“ za koje se nadamo da će se zajednica brinuti po ovakvom uzoru.  Zbog toga ovaj projekt ima veliku vrijednost kako za sadašnjost tako i za budućnost.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Pleternice.