HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

PROJEKT: VODIMO BRIGU O ZDRAVLJU

Požeško slavonska županija objavila je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi od interesa za Požeško slavonsku županiju u 2020. godini te se Hrvatsko žensko društvo prijavilo sa projektom pod nazivom Vodimo brigu o zdravlju. Projekt je zabilježio značajan uspjeh kod osoba starije životne dobi te su ostvareni ciljevi projekta. Ciljevi projekta su slijedeći:

  • Osvještavanje ljudi o zdravom načinu života
  • Poticanje građana na brigu o zdravlju, redovite kontrole kako bi se prevenirale bolesti
  • Povećano aktivno sudjelovanje ostalih građana u projektnim aktivnostima
  • Stjecanje znanja za poboljšanje brige o zdravlju
  • Promoviranje projekata kao temelja za buduće djelovanje
  • Educiranje o samokontroli 

Zdrav način života cilj je svim dobnim skupinama, a starijoj životnoj dobi od osobite važnosti. Potaknuli smo građane na brigu o zdravlju te potaknuli na redovite kontrole kako bi se prevenirali bolesti i educirali o važnosti istog. Ovim projektom svakako je postignuta samosvijest o kontroli zdravlja i potrebi brige o istom.

Projekt doprinosi daljnjem razvoju udruge na način da se nadovezuje na već postojeće projekte i aktivnosti udruge pri čemu se kontinuirano radi na očuvanju zdravlja korisnika i prevenciji bolesti. Provedbom projekta ne samo da su stvorene pretpostavke za nastavak projekta nego se provedba nadovezala na već spomenute ciljeve. Plan nastavka projekta čini daljnji rad na očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti starijih osoba ali i šire zajednice pri čemu će se udruga prijavljivati na ovakve i slične projekte. 

Promocija projekta; promocija projekta na manifestacijama Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternice

Osigurano uz potporu: