HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Dani EU u Pleternici i završna konferencija projekta: “Na tragu bolje europske budućnosti”

Danas je u  prostorijama Interpretacijskog centra Terra Panonica održana  završna konferencija projekta „Na tragu bolje europske budućnosti“. Projekt je započeo u srpnju ove godine kada je potpisan Ugovor o dodjeli  financijskih sredstava na razdoblje provedbe od 6 mjeseci u iznosu od 49.800,00 kuna. Projekt je uspješno priveden svome kraju uz postignute mnogobrojne rezultate. Projekt je u ukupnom iznosu financiran od Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u okviru raspoloživih sredstava a od igara na sreću. Partner projekta su udruga ˝Društvo naša djeca Pleternica˝. Rezultati projekta predstavljeni su na današnjoj završnoj  konferenciji.

Na ovom projektu zaposlena je jedna mlada osoba na period od 6 mjeseci, kao voditelj projekta. U projekt je uključeno minimalno 60 korisnika (djeca i mladi te osobe starije životne dobi) u sve projektne aktivnosti na području 3 županije: Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Bjelovarsko-bilogorske, uspostavljen je projektni tim zadužen za kvalitetnu provedbu projekta, održana je javna tribina o Konferenciji o budućnosti europe, održane su 4 edukacije za ciljane skupine na temu EU, održana je javna kampanja u trajanju od 3 mjeseca, provedena je promocija projekta tijekom svih 6 mjeseci te je provedeno završno vrednovanje projekta anketiranjem ciljne skupine u svrhu praćenja i vrednovanja postignuća rezultata projekta.

Glavni cilj ovog projekta bio je potaknuti građane, naročito mlade s područja grada Pleternice odnosno Požeško-slavonske županije na uključivanje u javne rasprave, povećati razinu znanja o EU općenito, njezinim institucijama i politikama. Isto tako, željelo se osvijestiti građane o projektima na primjerima iz svakodnevnog života.

Projekt je uspješno priveden kraju i zaključujemo kako je projekt „Na tragu bolje europske budućnosti“ ostvario svoj cilj i svrhu od kojih je najvažniji doprinijeti raspravi u sklopu Konferencije o budućnosti Europe o tome kako zajednički odgovoriti na izazove i kako poboljšati odgovore Europske unije i njezinih institucija na očekivanja građana.