HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Božićni sajam u Pleternici

U subotu 18.12. 2021. g. na Božićnom sajmu u Pleternici voditeljica i koordinatorica projekta ˝ Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi˝ promovirale su projekt putem prezentacije kreativnih radova koje su zajedno s korisnicima izrađivali kroz cijelu godinu, a osobito pred ove Božićne blagdane. Isto tako voditeljica i koordinatorica projekta dijelile su promotivne materijale te  tako lokalnu zajednicu upoznali s aktivnostima i ciljem projekta.

Cilj projekta je: povećati socijalnu uključenost i doprinijeti unapređenju kvalitete života starijih osoba Grada Pleternice, Daruvara i Općine Oriovac; uspostava i širenje mreže socijalnih usluga u zajednici; jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa starijim osobama; omogućavanje bolje ravnoteže poslovnog i privatnog života članova obitelji koji skrbe o ovisnom članu.

Aktivnosti: usluge prijevoza; pratnja liječniku; kreativne radionice; psihosocijalna pomoć; tjelesne i zdravstvene aktivnosti; zdravstvene edukacije; edukacije za članove obitelji; edukacije kojima će se ojačati kapacitet stručnjaka koji rade sa starijim osobama.

U promociji projekta sudjelovale su i članice i volonterke Hrvatskog ženskog društva iz ogranka Brodski Drenovac te su također svojim kreativnim radovima prezentirale projekt i njegov značaj za osobe starije životne dobi njihovog ogranka. Promocijom projekta i njegovih aktivnosti zainteresirao se veći broj potencijalnih korisnika odnosno osoba starije životne dobi ali i  članovi njihovih obitelji.

Poziv na suradnju

Ovim putem pozivaju se potencijalni korisnici da se uključe u projektne aktivnosti koje su besplatne te time postanu aktivniji sudionici društvene zajednice. Na sve se aktivnosti možete uključiti prijavom na e-mail udruge:  [email protected].