HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

NOVI PROJEKT UDRUGE HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO U PROVEDBI „Na tragu bolje europske budućnosti“

Nositelj projekta „Na tragu bolje europske budućnosti“ je Hrvatsko žensko društvo Pleternica koji provodi u partnerstvu s Društvom naša djeca Pleternica. Ukupna vrijednost od 49.800,00 kuna u 100%-tnom je iznosu financirana od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Projekt je s provedbom započeo u srpnju 2021. godine, a traje 6 mjeseci.

Cilj projekta je potaknuti građane, naročito mlade s područja Grada Pleternice, odnosno Požeško-slavonske županije na uključivanje u javne rasprave, povećati razinu znanja o EU općenito, njezinim institucijama i politikama. Isto tako, želi se osvijestiti građane o projektima na primjerima iz svakodnevnog života.

U sklopu ovog projekta održan je okrugli stol s partnerima na projektu kako bi se predstavili osnovni podaci o projektu, ciljevima i očekivanjima. Na okruglom su stolu predstavljeni osnovni podaci o projektu, ciljevi projekta, aktivnosti i osnovne komponente projekta. Prisutnima je prikazana struktura partnerstva i obaveze koje proizlaze iz Ugovora o provedbi projekta. Također je uspostavljen stručan projektni tim zadužen za kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti. Detaljno je razrađen i pripremljen plan rada u dogovoru sa svim relevantnim sudionicima. Provedene su i pripremne radnje za provedbu aktivnosti koje nas očekuju u rujnu.