HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Projektne aktivnosti Putujućeg dnevnog boravka povećavaju dostupnost socijalnih usluga u zajednici

Grad Pleternica nositelj je europskog projekta „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ u partnerstvu s Hrvatskim ženskim društvom Pleternica, Udrugom Ždralice iz Daruvara i Udrugom Most 352 iz Oriovca. Ukupna vrijednost od 1.498.524,00 kuna u 100%-tnom je iznosu financirana iz Europskog socijalnog fonda.

Briga o zdravlju i kreativna radionica u Brodskom Drenovcu i Pleternici

U sklopu projekta tijekom dvije godine planirane su raznovrsne radionice namijenjene osobama starije životne dobi s navršenih 65 i više godina života. Sve se projektne aktivnosti odvijaju u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Tijekom ovog tjedna održane su kreativne i zdravstvene radionice u Pleternici i Brodskom Drenovcu, a sve uz vodstvo voditeljice i koordinatorice projekta. Kreativne aktivnosti povećavaju samopouzdanje korisnika i otkrivaju skrivene talente. Raznim se radionicama korisnici zabavljaju i mentalnu aktivnost održavaju zdravom. Kreativnim djelovanjem povećavaju se društvene interakcije i smanjuje stres i anksioznost osoba starije životne dobi.

Korisnici iz Pleternice i Brodskog Drenovca ovaj su tjedan sudjelovali i na preventivnim zdravstvenim aktivnostima u sklopu edukacijskog programa „Briga o zdravlju“ koji uključuje mjerenje tlaka, temperature, razine glukoze u krvi.

Besplatan prijevoz srijedom

Osim kreativnih radionica, našim je korisnicima omogućena i usluga besplatnog prijevoza u sklopu aktivnosti „Aktivna srijeda“. Zbog velikog broja prigradskih naselja, starije osobe često nemaju mogućnost uključivanja u život zajednice te su prepuštene same sebi. Projektom je omogućena nabava kombi vozila koji pozitivno utječe na povećanje dostupnosti socijalnih usluga u zajednici i povećava uključenost starijih osoba u društvo. Svake srijede u prijepodnevnim satima kombi ide iz drugog smjera, stoga druge srijede u mjesecu prema rasporedu omogućen prijevoz korisnicima iz Sulkovaca, Bzenice, Bresnice, Ratkovice, Komorice, Koprivnice i Poloja. Cilj je ovom aktivnošću umrežiti pleternička naselja kako bi svi imali jednaku priliku sudjelovati u bogatom sadržaju ovog velikog europskog projekta.

Poziv na suradnju

Ovim putem pozivaju se potencijalni korisnici da se uključe u projektne aktivnosti koje su besplatne te time postanu aktivniji sudionici društvene zajednice. Na sve se aktivnosti možete uključiti prijavom na e-mail udruge [email protected].

       Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Pleternice.