HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

11.05.2022. Aktivna srijeda Putujućeg dnevnog boravka za osobe starije životne dobi

Grad Pleternica nositelj je europskog projekta „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ u partnerstvu s Hrvatskim ženskim društvom Pleternica, Udrugom Ždralice iz Daruvara i Udrugom Most 352 iz Oriovca. Ukupna vrijednost od 1.498.524,00 kuna u 100%-tnom je iznosu financirana iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je s provedbom započeo 20. srpnja 2020. godine, a traje 24 mjeseca.

Još jedna srijeda u nizu prilika je da naši korisnici obave tjednu kupovinu, odu na gradsku tržnicu, posjete liječnika ili da jednostavno odu na kavu i uživaju u jutarnjem suncu. Osiguranjem besplatnog prijevoza za osobe starije životne dobi omogućeno je uključivanje u aktivnosti društvene zajednice te stvaranje okruženja s jednakim mogućnostima za sve. Organiziranjem i poticanjem pružanja usluga za starije osobe u lokalnoj sredini jača svijest lokalne zajednice o odgovornosti za sve građane koji žive na njenom području.

Poziv na suradnju

Ovim putem pozivaju se potencijalni korisnici da se uključe u projektne aktivnosti koje su besplatne te time postanu aktivniji sudionici društvene zajednice. Zainteresirani za prijevoz trebaju se javiti najkasnije do utorka do 9,00 sati na telefonski broj 099/389-1819.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Pleternice