HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Putujući boravak u Oriovcu

Dana 8. ožujka 2022. naš Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi otputovao je kod našeg partnera na projektu – Udruge Most 352 iz Oriovca. Uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera započeli smo naše druženje uz predavanje magistrice psihologije Katarine Petranović na temu ˝Emocije i raspoloženja˝ i ˝Upoznajmo emocije˝. Naši su korisnici otvoreno govorili o svojim emocijama, o tome što ih čini sretnima, tužnima ili ljutima. Cilj je bio pružiti psihosocijalnu podršku i pomoći starijim osobama kako bi se lakše suočili s različitim emotivnim stanjima u svakodnevnom životu.

Nakon toga održana je kreativna radionica povodom nadolazećih uskrsnih blagdana. Takvim se radionicama korisnici zabavljaju i mentalnu aktivnost održavaju zdravom. Kreativne aktivnosti povećavaju samopouzdanje korisnika i otkrivaju skrivene talente, a  povećavaju se i društvene interakcije te smanjuje stres i anksioznost osoba starije životne dobi.

Tijekom kreativne radionice posjetio nas je i načelnik općine Antun Pavetić koji je svim prisutnim damama poklonio crveni karanfil. Bilo je to jedno ugodno iznenađenje te smo kući krenuli ozarenih lica radujući se ponovnom susretu s našim domaćinima.

Sadržaj ovoga članka isključiva je odgovornost Grada Pleternice.