HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

PROMOCIJA PROJEKTA “NA TRAGU BOLJE EUROPSKE BUDUĆNOSTI

Nositelj europskog projekta „Na tragu bolje europske budućnosti“ je Hrvatsko žensko društvo Pleternica kojeg provodi u partnerstvu s Društvom naša djeca Pleternica.  Ukupna vrijednost od 49.800,00 kuna u 100%-tnom je iznosu financirana od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Projekt je s provedbom započeo u srpnju 2021. godine, a traje 6 mjeseci.

S ciljem animacije potencijalnih korisnika, projekt je 28. i 29. kolovoza 2021. godine promoviran na manifestaciji – Sajam lokalnih udruga. Promoviran je cilj i svrha projekta te najavljene buduće aktivnosti. Cilj projekta je potaknuti građane, naročito mlade s područja Grada Pleternice, odnosno Požeško-slavonske županije na uključivanje u javne rasprave, povećati razinu znanja o EU općenito, njezinim institucijama i politikama. Isto tako, želi se osvijestiti građane o projektima na primjerima iz svakodnevnog života.

Promocijom projekta i podjelom letaka željeli smo privući pozornost potencijalnih korisnika da se uključe u projektne aktivnosti i postanu aktivni sudionici u lokalnoj zajednici