HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Međunarodni dan starijih osoba

U sklopu provedbe programa „Dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ čiji je nositelj Hrvatsko žensko društvo u partnerstvu s Gradom Pleternica i Maticom umirovljenika Grada Pleternica, obilježili smo Međunarodni dan starijih osoba.
Svake godine prvog dana mjeseca listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba radi isticanja važnosti poboljšanja kvalitete njihova života i sprječavanja njihove izoliranosti u društvu.
Tako smo i ove godine odlučili obilježiti ovaj važan dan za naše sudionike treće životne dobi. U prostoru Doma kulture u Pleternici organizirano je druženje na kojemu su sudionici razgovarali o raznim temama, razmjenjivali svoja iskustva i kvalitetno ispunili svoje vrijeme.

Prisutne je u ime Gradonačelnice Marije Šarić pozdravila direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice Ivana Ketović Marjanović koja je u svoje ime i ime Gradonačelnice zažalila sudionicima dobrodošlicu s naglaskom na važnost ovakvih druženja i željom da se i do godine okupimo s istim ciljem.

Ovakvim se danima potiče društvo da radi na uklanjanju prepreka koje onemogućavaju ravnopravno sudjelovanje starijih osoba u široj zajednici.

Osim druženja u Domu kulture, Međunarodni dan starijih je obilježen i idućeg dana na Gradskoj tržnici Pleternica gdje su osobe starije životne dobi imale priliku izmjeriti šećer i tlak te se podružiti s gradonačelnicom.

“Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.“
Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti Udruge.