HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Edukativna aktivnost osvješćivanja javnosti

U sklopu provedbe programa „Dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ čiji je nositelj Hrvatsko žensko društvo u partnerstvu s Gradom Pleternica i Maticom umirovljenika Grada Pleternica, provode se razne aktivnosti.

U suradnji sa policijskim službenicima PU požeško-slavonske održana je edukativna aktivnost „Osvješćivanje javnosti o nužnosti borbe protiv nasilja nad starijim osobama na nacionalnoj razini.

Policijski službenici Miro Miličević i Josip Treger su održali edukaciju s ciljem prevencije nasilja nad starijim osobama. Sudionici su upoznati sa svim vrstama nasilja nad starijim osobama, njihovim posljedicama i prevenciji istih.

Putem ove edukacije sudionici su upoznati kako postupiti u određenoj situaciji i kako se zaštititi od nasilja, prevara i podvala s kojima se danas susreću naši sugrađani starije životne dobi.
Ovakvim načinom prezentiranja potaknuta je svijest javnosti i korisnika o načinima prevencije nasilja nad starijim osobama.
“Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.“Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti Udruge.