HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

AKTIVNA SRIJEDA u sklopu projekta „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“

Grad Pleternica nositelj je europskog projekta „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ u partnerstvu s Hrvatskim ženskim društvom Pleternica, Udrugom Ždralice iz Daruvara i Udrugom Most 352 iz Oriovca. Ukupna vrijednost od 1.498.524,00 kuna u 100%-tnom je iznosu financirana iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je s provedbom započeo 20. srpnja 2020. godine, a traje 24 mjeseca.

Zbog velikog broja prigradskih naselja, starije osobe često nemaju mogućnost uključivanja u život zajednice te su prepuštene same sebi. Zato dosadašnji uspješni model provedbe dnevnog boravka želimo preslikati na okolna naselja i susjedne županije te uspostaviti funkcionalni model putujućeg dnevnog boravka.

Projektom je omogućena nabava kombi vozila koji pozitivno utječe na povećanje dostupnosti socijalnih usluga u zajednici i povećava uključenost starijih osoba u društvo. Osim svakodnevnih raznolikih sadržaja i aktivnosti te prijevoza na radionice i edukacije, osobe starije životne dobi iz 37 prigradskih naselja mogu svake srijede u mjesecu obavljati i osobne potrebe kao što je odlazak liječniku, u trgovinu, na gradsku tržnicu, kod frizera i slično. Nova gradska tržnica njima uvelike znači pa bismo uslugom prijevoza ciljne skupine dodatno oživjeli i taj hvalevrijedan europski projekt. Rasporedom vožnje obuhvatila su se sva područja pa tako svake srijede u prijepodnevnim satima kombi ide iz drugog smjera – Kuzmice, Kalinića, Buka, Zarilca i Knežaca, Brodskog Drenovca, Bilica, Sulkovaca i dr. Cilj je ovom aktivnošću umrežiti pleternička naselja kako bi svi imali jednaku priliku sudjelovati u bogatom sadržaju ovog velikog europskog projekta.

Poziv na suradnju

Ovim putem pozivaju se potencijalni korisnici da se uključe u projektne aktivnosti koje su besplatne te time postanu aktivniji sudionici društvene zajednice. Zainteresirani za prijevoz trebaju se javiti najkasnije do utorka do 9,00 sati na telefonski broj 099/389-1819.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Pleternice