HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

AKTIVNOSTI U DNEVNOM BORAVKU ZA ZLATNO DOBA

Program Dnevni boravak za zlatno doba kojega provodi Hrvatsko žensko društvo u partnerstvu sa Gradom Pleternica provodi razne aktivnosti za osobe starije životne dobi.

Cilj aktivnosti je poboljšati uključenost starijih osoba u svakodnevi život. Gotovo svakodnevo u programu imamo za svakoga po nešto zanimljivo. Brinući se o zdravlju provode se jutarnje vježbe koje su prilagođene osobama starije životne dobi i komplikacijama s kojima se svakodnevno
susreću.

Održava se likovna radionica, na kojoj korisnici izražavaju svoj stil i svoje viđenje stvari. Na platnu raznim bojama, oblicima i tehnikama stavraju slike i uz razgovor provode svoje kreativno vrijeme. U izradi radova im pomaže gospodim Ivan Jurnečka kao volonter na likovnim radionicama.

Jednom tjedno provodi se i tečaj informatike na kojemu korisnici uče osnove rada na računalu i nastoje uhvatiti korak s modernom tehnologijom. Tako smo u sklopu informatičkog tečaja imali posjet Interpretacijskom centu Terra Panonica gdje su korisnici upoznati sa jednom od najnaprednijih informatičkih tehnologija te su na taj način preko VR naočala zaronili u Panonsko more te se vratili preko 20 miliona godina u prošlost, upoznali su biljni i životinjski svijet koji se nekada davno nalazio na našem području.