Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr

HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

DAN GRADA PLETERNICE

Priznanja za najuspješnije u 2020. godini

Pandemija koronavirusa onemogućila je održavanje svečane sjednice povodom Dana grada Pleternice. Međutim, bez obzira na novonastalu situaciju, Grad nije zaboravio na one koji se i u ovim teškim trenucima marljivo bore za dobrobit cijele zajednice. Stoga je dodjela laureata održana u skladu s epidemiološkim mjerama. Među nagrađenima koji su se istaknuli svojim radom i trudom, nalazi se i udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica.

Udruga djeluje dugi niz godina, a tijekom svoje bogate povijesti bavi se različitim humanitarnim i edukativnim aktivnostima. U novije vrijeme nositelji su ili partneri na brojim projektima koji su se provodili u Pleternici. Svakako treba izdvojiti vođenje dječjih igraonica u prigradskim naseljima koja su produkt projekta „Busy Bees“, jednog od prvih na području Pleternice financiranog europskim sredstvima. Razvojem i aktivnom suradnjom s Gradom, postali su nositelji projekta „Zaželi, ostvari, djeluj!“. Projektom skrbe o starijim i nemoćnim stanovnicima Pleternice tijekom 30 mjeseci, a o samoj važnosti projekta govori činjenica kako je zaposleno 28 žena.

Prije nekoliko mjeseci postali su s Udrugom Ždralice iz Daruvara i Udrugom Most 352 iz Oriovca partneri na europskom projektu „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ čiji je nositelj Grad Pleternica. Cilj projekta povećanje je socijalne uključenosti starijih osoba i jačanje kvalitete njihova života na području triju županija provođenjem kreativnih, psiholoških i zdravstvenih radionica/predavanja.

Ovim priznanjem udruzi se daje još veća motivacija i podrška za daljnji rad. Potvrda je to za kvalitetu humanitarnih i edukativnih aktivnosti, kao i brojnih hvalevrijednih projekata čiji su nositelji ili partneri. Osim Hrvatskog ženskog društva, nagradu je dobilo i Društvo „Naša djeca“ Pleternica, NK BSK Buk, Amadea Mjertan, Mia Mikliš i Inter d.o.o. Srednje Selo kojima ovim putem u ime udruge čestitamo.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge Hrvatsko žensko društvo Pleternica.