HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Dani otvorenih vrata udruga Pleternica 2024.

Dani otvorenih vrata udruga tradicionalna su manifestacija u organizaciji Ureda za udruge kojom se želi povećati vidljivost djelovanja udruga, i to osobito onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financiranih iz javnih izvora.

Na području Grada Pleternice imamo udruga koje provode manje nacionalne projekte, do onih koje provode i velike europske projekte. Stoga je cilj prezentirati njihov rad široj lokalnoj zajednici, privući i zainteresirati nove korisnike kojima bi se pružila pomoć i podrška.

Hrvatsko žensko društvo Pleternica jedna je od najaktivnijih udruga na području Grada Pleternice i dugi niz godina ostvaruje dobru suradnju i komunikaciju s lokalnim OCD-ovima, a sve s ciljem kvalitetne provedbe projekata, redovnog rada te koordinira i organizira zajedničke Dane otvorenih vrata udruga nekoliko godina za redom. Stoga smo i ove godine uputili poziv zainteresiranim udrugama za suradnju i zajedničku organizaciju Dana otvorenih vrata koji se održao na otvorenom 08.lipnja 2024.godine na Trgu bećarca u Pleternici.
Udruge su prezentirale svoj rad s ciljem povećanja broja korisnika, a građani su mogli pobliže upoznati sljedeće udruge i projekte:
 Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju „Osmjeh“ koja trenutno provodi projekt „Osmijehom u turizam- faza II“
 Hrvatsko žensko društvo Pleternica koje provodi projekte „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ , „Dnevni boravak za osobe starije životne dobi“, „ VolonTIrajmo, kreirAJMO ! „, i „ Kreativno dječje blago“.
 KUD Orljava Pleternica, udruga Grbavica te Mažoretkinje grada Pleternice koji su nas upoznali sa svojim redovnim radom te su imali ponudu sokova, grickalica, kolača
 Društvo naša djeca Pleternica koje provodi projekt „Budi supertata faza II“
 Udruga Glazbeno društvo cvjetići glazbe

Na bogatim i kreativno ukrašenim štandovima šira lokalna zajednica mogla je upoznati rad i aktivnosti naših udruga, te sudjelovati u radionicama prilagođenima svim uzrastima. Najmlađi su mogli sudjelovati u kreativnim radionicama, sportskim aktivnostima te raznim drugim aktivnostima prilično njihovim godinama.
Drago nam je što su i svi građani našeg Grada prepoznali važnost ove manifestacije svojim odazivom, te se upoznali i informirali o različitim društveno-korisnim projektima i programima u Gradu Pleternici. Raduje nas i buduća suradnja te organizacija u još većem broju.