Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr

HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

DNEVNI BORAVAK ZA ZLATNO DOBA U VRIJEME PANDEMIJE UZROKOVANE VIRUSOM COVID-19

Iako smo suočeni sa raznim izazovima koji su nas naveli na razmišljanje o tome koliko je važno misliti ne samo na sebe nego i na ljude s kojima smo provodili svoje vrijeme, morali smo se prilagoditi ovom novom vremenu ,novom načinu života i komunikacije. Sve naše aktivnosti i ideje su se našle na testu, kako nas tako i korisnika Dnevnog boravka za zlatno doba. Budući da su naši korisnici najugroženija skupina moramo ih najviše paziti. Mi nismo prestali s našim aktivnostima, samo smo ih prilagodili vremenu i prostoru kojeg imamo na raspolaganju, a to je sigurnost našeg doma. U vrijeme naših planiranih aktivnosti, našim korisnicima dostavljamo upute pred kućna vrata. Zbog ograničenog kretanja vrlo je važno održati zdrav duh i tijelo, pa zbog toga naši korisnici dobivaju razne upute za vježbanje kod kuće, kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdrave i korisne navike.

Da bi si skratili vrijeme koje provode kod kuće, voditeljica projekta uz pomoć volontera dostavlja im materijale kako bi si sami napravili kreativnu radionicu kod kuće. Kada obave zadatak, slikaju svoj uradak , te ga objavljuju u našu viber grupu gdje razmjenjujemo svoja mišljenja, primamo pohvale i kritike, te na taj način ostvarujemo komunikaciju.

Današnja tehnologija omogućuje nam da smo zajedno iako fizički ne možemo uspostaviti kontakt, neki se s tim nose odlično, a nekima ipak fali druženje i razne aktivnosti. Zbog toga smo mi za naše korisnike dostupni kada god nas trebaju. Gotovo svakodnevno ih kontaktiramo putem telefonskih razgovora, kako bi im pružili psihosocijalnu podršku i pokazali da nisu sami. Nadamo se svi skupa kao ovo neće još dugo trajati i kako ćemo uskoro svi zajedno nastaviti sa svojim zajedničkim okupljanjima i aktivnostima, kako će doći bolje vrijeme, jer poslije svake kiše pojavljuje se sunce, zar ne?

Mi svoj sunce s nestrpljenjem očekujemo i veselimo se ponovnom druženju!