HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

DONACIJSKA KAMPANJA “I JA ŽELIM PRIJATELJA”

Udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica sudjelovala je od 19.01.2022.-17.02.2022. na svih pet modula edukacije kroz cijelih 5 tjedana pod nazivom ˝ŽUTA TOČKA˝-izgradnja fundrasing kulture u Hrvatskoj zajedno s ostalih 22 udruge iz cijele Hrvatske.

Fundrasing je kao poslovna funkcija zanemarena u neprofitnim organizacijama, ne namjerno, već zbog nedostatka ljudskih kapaciteta, načina postavljanja prioriteta, nedostatka znanja te ovisnosti i jednom izvoru financiranja. Donatori žele znati kako se radi posao za koji su nekome dali podršku jer fundraising kampanja je praktički trajno stanje. Donator se osjeća dobro kada ga se podsjeti kako je napravio dobru stvar i kada mu se za to zahvali. Donatore ne zanimamo mi , zanima ih ono što oni mogu napraviti za nas. Ne doniraju zato što mi radimo dobro, doniraju zato što oni žele raditi dobro. Sve su ovo samo mali djelići svega što smo naučili.

Tijekom svih 5 modula su nas vodili izuzetno kvalitetni predavači Mladenka Majerić-fundrasing lidership, Kataraina Leko-savjetnica za odnose s javnošću, Melita Pavlek – PR savjetnica u institucijama i udrugama, Goran Novak- voditelj odjela za donacije, Đurđica Mostarčić – računovodstveni stručnjak koji iza sebe broje godine i godine iskustva u svome području i zaista su prenijeli veliko znanje na sve prisutne.

Nakon što je naša udruga sudjelovala na 5 modula edukacije u sklopu Fundrasing edukacije za neprofitne organizacije, dana 03.03.2022. smo sudjelovali na završnom događaju predstavljajući FUNDRASING PICH zajedno sa ostalim udrugama iz cijele Hrvatske.