Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr

HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

DRUŽENJE KORISNIKA PROGRAMA POMOĆ U KUĆI

Već koju godinu unatrag, pomalo možemo reći i u tradicionalnom ruhu, sastaju se korisnici programa „Pomoć u kući“ sa pleterničkog područja.

Dan je to kada se korisnici programa okupljaju, zajedno sa gerontodomaćicama koje ih obilaze, kako bi se podružili i potakli se na međusobno druženje te kako bi se povezali kroz smijeh, radost, ples, pjesmu, veselje i dobru hranu.

Ove godine su se udružili korisnici iz programa pomoći u kući, od strane Grada Pleternice i korisnici programa  Hrvatskog ženskog društva Pleternica. Njih dvjestotinjak je zaplesalo i zapjevalo sa 50 gerontodomaćica, od kojih je 28 zaposleno u Hrvatskom ženskom društvu, a 22 u Gradu Pleternica. Mnogo korisnika nije moglo doći zbog bolesti, ali su u duhu bili taj dan sa svima na Ranču Čondić, jer su i oni dio svega što se taj dan slavilo.

Nakon govora pozdrava zamjenika gradonačelnice, koji je ujedno i istakao važnost ovakvih projekata na našem području, sve prisutne je pozdravila predsjednica Hrvatskog ženskog društva Pleternica, Dorotea Valenta. Prisutni su bili i partneri projekata: Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Uz pjesmu, bećarce i veselo kolo, toga dana, razmijenilo se mnogo osmijeha i razgovora koji su napunili duše naših najstarijih među nama, probudili uspomene na neke ljepše dane i dali im nadu u bolje sutra i vjeru u zajedništvo.