HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

EDUKACIJE O SAMOZAPOŠLJAVANJU I RAZVOJU INFORMATIČKE PISMENOSTI

U sklopu projekta „Temelj razvoja“, Poduzetnički centar Pleternica proveo je program informatičke pismenosti prilagođen početnicima i onima koji svoje možda nedovoljno znanje žele unaprijediti (Word, Excel, Access, Power Point, Internet Explorer i sl.). Polaznici su naučili pretraživati Internet, preuzimati i spremati određeni sadržaj, osnovnu primjenu programa za obradu teksta (Word), stvarati i izlagati pojedine teme u Power Point prezentaciji te stvarali tablice, unositi podatke, zbrajati, oduzimati i sl. kroz rad u programu Microsoft Excel.  
Poduzetnički centar Pleternica proveo je i dvije on line edukacije „Kako napisati CV“ i „Kako pronaći posao“ gdje su polaznici naučili osnove kvalitetnog i uspješnog načina pronalaska posla. Poslušali su i mnoštvo načina koji si mogu povećati šanse u pronalasku željenog posla, ali i što treba izbjegavati, odnosno koje su najčešće greške. Polaznici su naučili što je uopće CV, čemu služi te kako napisati kvalitetan CV koji će poslodavac primijetiti. Pisali  su i vlastiti CV u standardiziranom Europass formatu koji je danas najtraženiji format CV-a u Europskoj uniji. Nakon CV-a, poslušali su i kratki sažetak o Motivacijskom pismu u kojem je pojašnjeno što je motivacijsko pismo, zašto je važno i koje su odrednice kvalitetno napisanog motivacijskog pisma.
Polaznici su također ,samostalno na računalu, uz pomoć predavača kreirali vlastiti poslovni plan u kojemu su detaljno razradili vlastitu ideju o samozapošljavanju.