HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

JAČANJE KAPACITETA STRUČNJAKA

Provedena je edukacija usmjerena ka unapređenju znanja i vještina stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina u svrhu unapređenja usluga povezanih sa pristupnom tržištu rada i socijalnim uključivanjem nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina. Održana je edukacija na temu „Unapređenje komunikacijskih vještina u radu sa dugotrajno nezaposlenim osobama“.  Voditeljica edukacija bila je Magdalena Živković, licencirana psihologinja.

Na kraju edukacije svi polaznici dobili su prateći priručnik u elektronskom obliku. Edukacija se odvijala u vidu šest dvosatnih radionica jednom tjedno s grupom koju je činilo 8 polaznica iz ranije navedenih sektora, ali i individualnog rada između susreta korištenjem pisanih materijala i zvučnih zapisa.

Polaznice su na radionicama dobile praktične informacije iz teorije komunikacije, emocionalne inteligencije i upute za rad na sebi uz pomoć pisanog materijala i zvučnih zapisa. Teoretska osnova programa su recentne spoznaje psihologije i učenja iz područja Neuro-lingvističkog programiranja, kibernetskog pristupa, emocionalne inteligencije i treninga pune svjesnosti (mindfulness). Vlastito iskustvo se preispituje na konkretnim primjerima putem vježbi i razmjena mišljenja.