HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Okrugli stol s udrugama

Kroz zadnjih 10 godina intenzivno se radi sa udrugama. Njih je 90 registrirano na području Grada, a nekoliko njih broji i do 100 članova. Nakon odrade nekoliko manjih projekata, neke od udruga odvažile se su na uključivanje u Europske projekte gdje je naravno, Grad Pleternica pružao punu podršku.

Radeći sve zajednički u sinergij, Grad Pleternica i Poduzetnički centar Pleternica osluškuju potrebe svojih udruga te održavaju redovitu komunikaciju pa je tako proteklog tjedna održan i okrugli stol u Centru udruga, u prisutnosti ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, njegovih suradnika i požeško-slavonske županice Antonije Jozić, gdje su predstavnici udruga mogli predstaviti rad svojih udruga ministru Piletiću te izreći svoje prijedloge.

Hrvatsko žensko društvo predstavila je predsjednica Dorotea Valenta. Jedan od uspješnijih provedenih projekata svakako je Zaželi, vrijedan 0,5 milijuna eura. Osim tog projekta, udruga je partner Gradu Pleternici na dva dodatna ESF projekta.

Udruga je provela projekte socijalizacije i uključivanja starije populacije, projekte kojima financiraju unaprjeđenje rada dječjih igraonica (u 4 naselja) koji su kroz više godina financirani od strane Ministarstva.

Trenutno provodi projekte Dnevnog i putujućeg boravka koji su također financirani od strane Ministarstva.