HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Oriovac, Putujući boravak i prijatelji

U četvrtak 16.12.2021. ekipa Putujućeg dnevnog boravka za osobe starije životne dobi,  zaputila se prema Oriovcu na radionice, kod našeg partnera projekta „Udruga Most 352“.  Naši prijatelji iz udruge su nas srdačno dočekali i već nestrpljivo s vrata su nam prepričavali kako su radili šalove od finih tkanina, kako su koristili tehnike ocrtavanja i sl.

Na početku smo održali radionicu „Briga o zdravlju“ gdje smo mjerili tlak i šećer. Nakon toga, kroz zabavnu kreativnu radionicu izrađivali smo  prigodne boriće, kuglice i ukrase koje smo ukrašavali. Usred radionice posjetio nas je i načelnik općine Antun Pavetić, zajedno sa predsjednikom općinskog vijeća, koji su nas srdačno pozdravili i zavirili u naše radove. Nakon toga, počašćeni smo zakuskom.

Taman što smo pospremili naše radove i ugodno se družili, na vrata su došli članovi udruge Arteco, te su nam održali radionicu, na kojoj smo brusili bistu mornara od drveta, te su nam prezentirali svoj rad i rad udruge. Nakon toga smo se pozdravili u prostorijama udruge i otišli smo na našem povratku kući posjetiti imanje na kojem djeluje udruga Arteco i njihovi volonteri koji su došli iz stranih zemalja. Obišli smo cijelo imanje i cijelu priču udruge.

Izuzetno oduševljeni, pozdravili smo naše domaćine i krenuli put kući ispunjeniji, zadovoljniji i sa novim znanjima i iskustvima.

Poziv na suradnju:

Ovim putem pozivaju se potencijalni korisnici da se uključe u projektne aktivnosti koje su besplatne te time postanu aktivniji sudionici društvene zajednice. Na sve se aktivnosti možete uključiti prijavom na e-mail udruge: [email protected].