HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

PROMOVIRAN EUROPSKI PROJEKT “PUTUJUĆI DNEVNI BORAVAK ZA OSOBE STARIJE ŽIVOTNE DOBI”: POVEĆANA DOSTUPNOST SOCIJALNIH USLUGA U ZAJEDNICI

Grad Pleternica nositelj je europskog projekta „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ u partnerstvu s Hrvatskim ženskim društvom Pleternica, Udrugom Ždralice iz Daruvara i Udrugom Most 352 iz Oriovca. Ukupna vrijednost od 1.498.524,00 kuna u 100%-tnom je iznosu financirana iz Europskog socijalnog fonda.

Zbog velikog broja prigradskih naselja, starije osobe često nemaju mogućnost uključivanja u život zajednice te su prepuštene same sebi. Stoga se nabavom kombi vozila omogućila usluga prijevoza ciljanih skupina koja pozitivno utječe na povećanje dostupnosti socijalnih usluga, a samim time i povećava uključenost starijih osoba u društvenu zajednicu. „Aktivna srijeda“ osim svakodnevnih sadržaja i aktivnosti te prijevoza na radionice i edukacije, nudi mogućnost prijevoza starijim osobama iz 37 prigradskih naselja koji svake srijede u mjesecu mogu obavljati i druge osobne potrebe kao što je odlazak liječniku, u trgovinu, na gradsku tržnicu i drugo.

S ciljem animacije potencijalnih korisnika, projekt je 1. rujna 2021. godine promoviran na Gradskoj tržnici Pleternica. Promoviran je cilj i svrha projekta, dosadašnje provedene projektne aktivnosti i najavljene buduće aktivnosti. Podjelom zanimljivog promotivnog seta koji obuhvaća neobične i drugačije promotivne materijale od uobičajenih (npr. kućne papuče, japanke, ručnike, zidni satovi i slično), cilj je bio privući pozornost potencijalnih korisnika da se uključe u projektne aktivnosti i postanu aktivni sudionici u lokalnoj zajednici.

Ovim putem pozivaju se potencijalni korisnici da se uključe u projektne aktivnosti koje su besplatne te time postanu aktivniji sudionici društvene zajednice. Na sve se aktivnosti možete uključiti prijavom na e-mail udruge [email protected].

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Pleternice.