HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

PSIHOLOŠKO OSNAŽIVANJE

Poduzetnički centar Pleternica proveo je četiri dvosatne iskustvene radionice s ciljem osnaživanja ciljane skupine – dugotrajno nezaposlenih osoba, kako bi ih se osnažilo i poboljšale njihove socijalno – interpersonalne, komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine.

Polaznici su osvijestili vlastite resurse, vrijednosti i uvjerenja. Susreli su se sa samim sobom kako bi spoznali događaj, viđenje i doživljaj vlastite situacije u kojoj se nalaze. Sreli se s ugodnim i neugodnim emocijama, doživjeli stres kao izazov, učili upravljati svojim emocijama. Polaznici su osvijestili komunikacijski proces te naučili voditi komunikaciju u željenom smjeru na radionici u kojoj je komunikacija bila ključna. Govorilo se o verbalnoj, neverbalnoj komunikaciji, automatskoj reakciji, sukobu, kako se sukob rješava, asertivnosti, kako se asertivno suprotstaviti i sl.

Polaznici su na radionicama uz teorijski prikaz s minimumom neophodnih informacija sudjelovali u pomno odabranim vježbama i raspravama koje su ih potakli na osvještavanje vlastite situacije i iskustveno učenje te primjenu naučenog.