HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

Završna konferencija “VolontirAjmo, kreirAjmo!”

U sklopu dvogodišnjeg programa „Volontirajmo, kreirajmo“ udruge Hrvatsko žensko društvo Pleternica, održana je završna konferencija u Jakšiću na kojem sudjelovali gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, predstavnici OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, predstavnici OŠ „Mladost“ Jakšić kao partneri na navedenom programu te ostali sudionici.

Ukupna vrijednost programa je 9 tisuća eura, a financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Cilj programa je promoviranje i razvoj volonterstva osnivanjem Lokalnog volonterskog centra te uključivanje građana volonterske aktivnosti organizacijom edukacija, aktivnom unapređenju partnerskih odnosa putem izrade zajedničke baze volontera.

Ciljane skupine programa su učenici OŠ fra Kaje Adžića Pleternica i učenici OŠ„ Mladost” Jakšić, a programom su obuhvaćeni tako da izravno sudjeluju u programskim aktivnostima i uslugama pomoći u učenju (instrukcije) te provođenju humanitarnih akcija kako bi se darovali učenici iz materijalno i socijalno ugroženih obitelji.

Osim djece i mladih, izravni korisnici su i osobe starije životne dobi kojima se pružaju volonterske usluge socijalnog karaktera (usluge prijevoza liječniku, na tržnicu, banku, zdravstvene radionice i sl.). Na konferenciji su prikazani postignuti rezultati provedenog programa te je javnosti još jednom prikazana važnost i svrha volontiranja kako u zajednici tako i izvan nje što je zapravo i cilj provođenja ovakvih i sličnih programa.

” Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.“
 Sadržaj ove publikacije u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.