HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Dana 25.3.2020., u prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici održana je završna konferencija projekta „Temelj razvoja“, nositelja Grada Pleternice te partnera udruge Hrvatsko žensko društvo Pleternica.

Projekt je započeo 3.rujna 2018.godine i trajao je 18 mjeseci. Provedene aktivnosti predstavila je voditeljica projekta Anita Nikić. Anketirano je 100 nezaposlenih osoba te putem vrednovanja ankete dobili informacije o željenim vrstama osposobljavanja koje su i provedene: njegovateljice, pomoćni kuhari/ce te pomoćni slastičarke. Sudionici su dobili besplatnu edukaciju, nove vještine koje će im zasigurno pomoći u daljnjem životu i planovima.
Sudionici projekta dokazali su kako nikada nije kasno za nova znanja i iskustva.

Uz sudionike projekta završnoj konferenciji prisustvovali su i Dorotea Valenta, predsjednica Hrvatskog ženskog društva, Suzana Aleksić, predstavnica Pučkog otvorenog učilišta „Obris“ izvoditelja osposobljavanja.
Prigodnim riječima gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić, pozdravila je nazočne. Pri dodjeli diploma čestitala je svim polaznicima na završenoj obuci, onima koji su već našli posao i zaželjela ostalima da što prije pronađu svoj posao, sada u novim zanimanjima.