Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr

HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO

ZAŽELI, OSTVARI, DJELUJ! U VRIJEME COVID-19

Udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica provodi već godinu i pol projekt Zaželi, ostvari, djeluj .

28 gerontodomaćica i dalje obilazi minimalno 4 korisnika po gerontodomaćici, te se korisnicima dostavljaju potrepštine koje im pomažu u održavanju kućanstva.

Od nedavno, zbog pojave pandemije virusa COVID-19, sve usluge programa Pomoći u kući su svedene na minimum. Korisnici usluge pomoći u kući su trenutno najugroženija skupina ljudi kojoj prijeti virus, te su oni najosjetljivija skupina zbog svog zdravstvenog statusa i godina. Da bismo ih maximalno zaštitili, gerontodomaćice ih obilaze samo na kućnom pragu, uz sve poduzete mjere opreza (rukavice, maske, dezinficijens koje smo im omogućili), te im ostavljaju namirnice ili lijekove na kućnom pragu. I za njih obavljaju nužne kupnje i odlazak po lijekove u ljekarnu.

Na taj način smo im omogućili i dalje opskrbu najnužnijim što im treba te da se ne osjećaju zaboravljeno i odsječeno od svijeta. Postoje i korisnici koji imaju nekoga od svoje obitelji u okolici, pa za takve slučajeve, apeliramo u ovoj situaciji, svakodnevno, na njihovu djecu kako bi se više pobrinuli za svoje roditelje dok traje pandemija.

Ovakav način pružanja usluge pomoći kući biti će do daljnjeg, dok situacija ne bude sigurna za naše korisnike, pa tako i za sve nas.